SVH Horecaportier

Een SVH diploma voor Horecaportier jouw entreebewijs tot beveiliging in de horeca. Je mag werken als horecaportier als je dit diploma haalt. De opleiding is simpel maar serieus. Je moet leren omgaan met allerlei situaties aan de deur:

In deze klassikale opleiding leer je binnen twee maanden alle competenties aan die je nodig hebt om als horecaportier aan de slag te gaan.Hoe moet je reageren op heftige emoties? Welke rechten heb je als horecaportier? Mag je iemand vasthouden omdat een werknemer zich niet wil laten visiteren? Dat zijn allemaal vragen die je leert beantwoorden.

Branchediploma

Dit is een opleiding conform de eindtermen voor het eindniveau SVH Horecaportier die leidt tot het SVH Diploma Horecaportier. De opleiding bestaat uit twee examenonderdelen; Horecaportier theorie en Horecaportier praktijk. Wanneer je slechts 1 examenonderdeel afrondt dan krijg je het SVH certificaat Horecaportier. Met het certificaat kan je binnen twee jaar alsnog het SVH Diploma Horecaportier behalen als je binnen het termijn het resterende examenonderdeel haalt. De opleiding kost 999 euro en is inclusief eerste examens die in ons schoolgebouw worden afgenomen. Hertentamens en tentamens buiten ons schoolgebouw komen voor eigen rekening. Als je een geldig certificaat Horecaportier Praktijk of Horecaportier Theorie hebt dan kom je voor een deel van de opleiding in aanmerking voor vrijstelling.

Er zijn geen vooropleidingseisen voor deze opleiding. De opleiding wordt gegeven op Nederlands niveau 2F. Is jouw taalbeheersing voor Nederlands lager, dan raden wij aan om eerst de mbo-module Nederlands 2F te volgen.

Het eerstvolgende startmoment van de opleiding is 2 mei 2022. Je start met een e- learning en rondt enkele opdrachten af. Vervolgens start de eerste klassikale bijeenkomst op donderdagavond 12 mei 2022 (in verband met bevrijdingsdag). Hou rekening met een studiebelasting van acht uur per week. De lesstof bestaat uit onze online leeromgeving, de klassikale lessen en het theorieboek Horecaportier met ISBN 9789493167254.

Het is ook mogelijk voor snellerende aspiranten om deze opleiding versneld te doen in twee weken in de vorm van een intensieve thuisstudie, hiervoor moet contact met ons worden opgenomen. Je kan je dan aanmelden voor een examen zodra je de daarbij behorende online opdrachten succesvol afrondt. Echter, bieden wij in beginsel slechts de klassikale variant aan waarbij je elke donderdagavond les volgt in ons schoolgebouw aan de Zenderstraat 27 te Almere. Er wordt bij de klassikale leerweg van jou verwacht dat je minimaal 80% van alle contactmomenten aanwezig bent voordat je deelneemt aan de examens. De examens worden in beginsel op de Zenderstraat aangeboden, al kan een deelnemer zich ook inschrijven voor een andere door de SVH erkende examenlocatie mits hier mogelijkheden toe zijn. Na het behalen van beide examens beheers je het eindniveau SVH Horecaportier. Je ontvangt dan automatisch het SVH diploma Horecaportier.

 • Inhoud studie

  Jouw opleiding bestaat uit de volgende onderdelen


  Wat is jouw rol als beveiliger?
  Tijdens dit deel leer je over de belangrijkste regels tussen werkgevers en werknemers; de Arbowet. Tijdens het vak wordt tastbaar gemaakt hoe deze wet invloed heeft op jou als kandidaat horecaportier. De horecaportier maakt daarnaast deel uit van een veiligheidsdomein, daardoor worden er een aantal dingen van je verwacht. Zo wordt er verwacht dat je optreedt bij calamiteiten of brand. Dit vak omschrijft wat jouw rol is binnen het veiligheidsdomein en hoe je dient te handelen binnen jouw rol als horecaportier.

  Hoe herken ik ongewenste situaties?
  Weliswaar staat de horecaportier niet in de keuken, maar jouw toekomstige werk- of opdrachtgever moet zich wel houden aan allemaal belangrijke zaken op het gebied van Hygiƫne, handhaving en beveiliging (waaronder deurbeleid). Het is voor jou van belang om te weten hoe je aan de deur kan inschatten of bezoekers een risico vormen op het naleven van deze verplichtingen. Tijdens dit vak leer je middels praktijkoefeningen en gesprekssimulaties hoe je risicogedrag van bezoekers effectief kan herkennen. Daarnaast zijn op Europees niveau zijn een aantal stoffen als drugs aangemerkt middels drugslijsten. Aanvullend wordt er in de horeca veel gebruik gemaakt van een drugs die niet op die lijsten staan; Alcohol. Je leert tijdens dit vak de symptomen van drugs herkennen en voor welk doel ze voornamelijk door bezoekers van horeca worden gebruikt.

  Welke preventieve en repressieve middelen heb ik als horecaportier?
  Er zijn een aantal middelen die je kan gebruiken zonder dwang. Deze middelen zijn voornamelijk gericht op jouw sociale vaardigheden en het privaatrecht. De belangrijkste bevoegdheden haalt een horecaportier uit het wetboek van Strafrecht en Strafvordering; aanhouden op heterdaad op strafbare feiten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke wetten waarmee je te maken kan krijgen tijdens de werkzaamheden als horecaportier. Dit vak leert jou hoe je zorgvuldig en op de juiste wijze gebruik kan maken van zowel je bevoegdheden als rechtskennis.

  Hoe rapporteer ik onregelmatigheden?
  Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar rapporteren moet je op een zorgvuldige manier doen. Als beveiliger rapporteer je meestal over ongewenste gebeurtenissen aan jouw werkgever, opdrachtgever of een opsporingsambtenaar. Jouw rapportage kan worden gebruikt om iemand te vervolgen als je zorgvuldig rapporteert, zeker wanneer je iemand hebt aangehouden op heterdaad. Tijdens de opleiding leer je op een zorgvuldige en wenselijke manier rapporteren.

profile
Patrick
/ Beveiligersdocent

Patrick is een ervaren politie- en legerambtenaar die veel ervaring heeft met repressief optreden. Ook weet Patrick door zijn achtergrond goed de spanningsvelden tussen verdrachten, politie en beveiligers te verwoorden. Patrick heeft hart voor het vak en draagt deze over op nieuwe generaties.